+36 30 747 2895 hello@latvanytervem.hu

A konténerházak egyre népszerűbb megoldást jelentenek az építészetben, különösen azok számára, akik olcsóbb és gyorsabb alternatívát keresnek a hagyományos építési módszerekhez képest. Azonban az egyik kihívás, amikor konténerházat építünk, az, hogy megfelelően szigeteljük. A konténerházak nem rendelkeznek hagyományos falakkal, így a megfelelő szigetelési módszer kiválasztása kritikus a kényelmes élettér és az energiahatékony épület eléréséhez.

Miért fontos a szigetelés?

Az épületek szigetelésének szerepe az energiahatékonyság javítása, a zaj csökkentése, valamint a komfortos élettér kialakítása. A rosszul szigetelt épületek nagyobb hőveszteséget okoznak a hideg időjárásban, ami magasabb fűtési költségeket eredményez. Ugyanakkor a rosszul szigetelt házak hőközpontjai lehetnek a nyári melegnek is, ami növeli az épület hűtési költségeit. Ha az épület rosszul szigetelt, akkor a zajt is nehezebb lesz csökkenteni, ami zavarhatja az otthoni életet.

A konténerházak szigetelési lehetőségei

A konténerházak szigetelésének számos lehetősége van, azonban az alkalmazott megoldások sokfélesége azzal jár, hogy meghatározó tényezők befolyásolják a szigetelőanyag választását. Fontos szempontok közé tartozik az épület elhelyezkedése, az éghajlati viszonyok, a helyi építési szabványok, valamint az épület használatának módja.

Itt van néhány példa a konténerházak szigetelési lehetőségeire:

Hőszigetelő festék: Ez a festék a legkönnyebb és legolcsóbb megoldás, de nem ajánlott sarkvidéki vagy hideg éghajlati körülmények között, mivel annyi szigetelést azért nem nyújt.

Fújható hab:

A fújható szigetelés egy olyan módszer, amely során az izolálásra szánt anyagot fújva juttatják be a falak, padlók, tetők vagy más felületek üregeibe. Ez a módszer hatékonyan csökkenti a hőveszteséget, csökkenti a zajszintet és növeli az épület energiahatékonyságát. A fújható szigetelés könnyen telepíthető és alkalmazkodik a különböző felületekhez, így népszerű megoldás az épületszigetelés területén.

Persze ha előre gyártott szendvicspanelből készül a konténer, akkor nincs szükség fújható szigetelésre. A megrendelő igényein múlik, hogy a kész épületet belül pluszban leszigeteli-e például kőzetgyapottal.